PICKLEBALL BIJ LTV

Woensdagavond Pickleball avond.

Nadat we vanaf oktober regelmatig Pickleball in sporthal de Belleman hebben gespeeld, gaan we vanaf mei ook Pickleball spelen op ons eigen sportpark.

Omdat de plastic bal niet stuit op het kunstgras, hebben we getest met andere ballen en is als beste alternatief de “stage 2” bal eruit gekomen. Dit is ook de bal die door de “oranje” jeugd gebruikt wordt. Deze bal komt in het spel redelijk overeen met de eigenlijke bal en heeft een vergelijkbare stuit op het kunstgras met de plastic bal in de zaal.

De afmetingen van het speelveld zijn anders dan bij tennis, dus hebben we gekozen voor een mobiele blauwe belijning, die op het kunstgras neergelegd kan worden op de momenten dat we Pickleball gaan spelen.

Natuurlijk is tennis de hoofdsport van onze vereniging, dat betekent dat we Pickleball gaan spelen op de dagen dat de banen het minst gebruikt worden. Voorlopig zullen we daarom op de woensdagavonden Pickleball aanbieden tussen 19.00 en 21.00 uur. Er is een vrije inloop, dus ieder die wil kan mee komen doen.

We hebben op de woensdagavonden baan 6 voor Pickleball gereserveerd, waarop we maximaal 4 Pickleball banen kunnen neerleggen.

Als er behoefte is aan andere speeldagen zullen we in overleg bekijken wanneer er nog meer gespeeld kan worden, bijvoorbeeld op vrijdagavond of in het weekend.

Ben je benieuwd of Pickleball ook iets voor jou is? Kom gewoon op de woensdagavond meedoen!
Omdat het een laagdrempelige sport is, kan iedereen zo instromen en krijgen nieuwe deelnemers een korte uitleg van de (simpele) spelregels en een korte introductie.

Voor meer informatie over Pickleball kan je terecht bij Kees Bergman, Caroline Kerckhoffs en/of Ad van Gijzel die deel uit maken van de werkgroep Pickleball.