Jeugd

Maak kennis met tennis – Jeugd

Als we het bij tennis over jeugd hebben, hebben we het over personen tot en met 17 jaar oud.

Wist je dat er maar liefst 95.000 kinderen in Nederland zijn die tennissen?
En dat is niet zo gek want tennis is gezellig, het is uitdagend én het is ook nog eens gezond!

Daar komt bij dat tennis voor iedereen is en vrijwel overal gespeeld kan worden; Lekker tennissen op het strand op vakantie of gewoon thuis tegen een muur. En het leuke aan tennissen bij een vereniging is dat je samen met andere leeftijdsgenoten tennist die het spelletje net zo leuk vinden als jij.

Weet jij nog niet of tennis wat voor jou is?
Neem dan contact op met de jeugdcommissie en volg een gratis proefles bij onze professionele tennistrainer. Of lees meer over de verschillende lidmaatschappen bij onze vereniging.

Klik hier voor – Lidmaatschappen
Klik hier voor – Lid worden

Jeugdtraining
Bij LTV Dommelen worden jeugdtrainingen gegeven op woensdag- en donderdagmiddag door ervaren tennistrainers van Simon Tennis.

Heb je interesse om een gratis proeflessen te volgen en kennis te maken met tennis? Stuur dan een mail naar: jeugdcommissie@ltvdommelen.nl

Activiteiten
Om het geleerde in de praktijk te brengen, organiseren we activiteiten voor de jeugd. Hiervan wordt je via een nieuwsbrief of de app op de hoogte gebracht. Activiteiten welke we organiseren:

  • Tennisochtend: Zondag in de oneven week (buiten de competitie en vakantie)
  • Warm-up event: Voorbereiden van de competitie
  • Zomer event
  • Eindejaar event

All-in jeugdpakket
Wij vinden het belangrijk dat jeugdleden zoveel mogelijk kunnen tennissen. Daarom bieden wij onze jeugdleden een all-in jeugdpakket:

  • Lidmaatschap LTV Dommelen en KNLTB
  • Tennislessen
  • Externe KNLTB competities (voor- en najaar)
  • Interne jeugdactiviteiten

De contributie voor het all-in jeugdpakket bedraagt: € 175,-.

Indien het all-in jeugdpakket in de loop van het jaar ingaat, wordt het bedrag naar rato berekend.

Lidmaatschap zonder trainingen
Wil je lid zijn van de vereniging zonder trainingen en interne activiteiten, is dit ook mogelijk. De kosten hiervan zijn terug te vinden onder Informatie – Lid worden.

Competitie KNLTB

De KNLTB biedt voor alle leeftijden competitievormen aan. Bij competitie wordt gespeeld in teamverband met verschillende wedstrijdjes zowel bij je eigen club als bij andere clubs (in de omgeving). De speeldagen zijn altijd op zondag en met feestdagen op maandag.

De indeling van de teams wordt gemaakt door de trainer in overleg met de jeugdcommissie.

Er zijn verschillende competitievormen die worden aangegeven met een kleur:

Rood t/m 8 jaar
Kinderen maken kennis met het tennisspel. Ze leren basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Er worden korte wedstrijdjes gespeeld met een zachte (rode) bal op een minibaan.

Oranje 8 t/m 10 jaar
Er wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling waarbij nieuwe slagen en technieken geleerd worden om te kunnen spelen op een grote baan. Er worden wedstrijden gespeeld op een ‘driekwart veld’ met een (oranje) bal die daarvoor geschikt is. De wedstrijden duren net iets langer duren dan bij rood

Groen 10 t/m 12 jaar
Kinderen worden voorbereid om te spelen op een hele baan. Technieken en tactieken worden hiervoor verder ontwikkeld waarbij ook atletische waardigheden een rol spelen. Er worden wedstrijden gespeeld met een ‘langzame’ (groene) bal op een hele baan. De wedstrijden zijn langer dan in de andere competitievormen.

Klik hier voor – Info KNLTB

jeugd tennis

Jeugd Commissie
Het jeugdtennis bij LTV Dommelen wordt gecoördineerd door de jeugdcommissie.

Op dit moment bestaat de commissie uit Elke Mollen en Caroline Kerckhoffs.

Heb je vragen voor of aan de jeugdcommissie?
Of wil je als ouder/verzorger een steentje bijdragen aan het tennisplezier van je kind en het jeugdbeleid binnen LTV Dommelen?

Neem dan contact met hen op door te mailen naar: jeugdcommissie@ltvdommelen.nl